Η κοινότητα Φολεγάνδρου έγινε Δήμος με το Ν.3852/2010 γνωστός και ως ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Μέχρι τότε υπήρχαν οι δύο Κοινότητες στο νησί, της Άνω Μεριάς και της Χώρας.

Ο Νέος Δήμος μετακόμισε στο νέο τότε κτίριο, στο σημερινό Δημαρχείο, εγκατέστησε πρόγραμμα μηχανοργάνωσης, ακολουθεί όλες τις διαδικασίες και τη σημερινή ισχύουσα νομοθεσία, σε όλα τα επίπεδα, οικονομική διαχείριση, προϋπολογισμοί, απολογισμοί, αναμορφώσεις, εντάλματα, διαδικασίες αναθέσεων με επιτυχία καθώς και συνεχείς εγκρίσεις όλων των αποφάσεων των οργάνων, αλλά και των χρηματικών ενταλμάτων που εκδίδει και εγκρίνονται από τον Επίτροπο.

Ο Δήμος Φολεγάνδρου είναι υπόχρεος να λειτουργεί με τη Διαύγεια, το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και να υποβάλλει για ουσιαστικό έλεγχο αποφάσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ο Δήμος θέλοντας να είναι συνεπής απέναντι στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, είναι στη διάθεση όλων.

Η Φολέγανδρος έγινε πρώτη επιλογή των επισκεπτών με συνεχείς παρεμβάσεις και προσπάθειες, για τη διατήρηση του φυσικού κάλους, της αρχιτεκτονικής και της πολιτισμικής παράδοσης του νησιού.

Οργανόγραμμα Δήμου Φολεγάνδρου

Δήμαρχος:

Ευθαλία Παπαδοπούλου

Δημοτικό Συμβούλιο:

 1. Άγας Κ. Αντώνιος (Πρόεδρος)
 2. Άγας Γ. Αντώνιος (Αντιδήμαρχος)
 3. Ψαρομήλιγκος Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)
 4. Βενιός Ζαχαρίας
 5. Μάκκας Οδυσσέας
 6. Λιζάρδος Ιωάννης
 7. Μαρινάκη Μαρια
 8. Παπαδόπουλος Δημήτριος
 9. Μαρινάκης Κυριάκος
 10. Μπάλη Τίλλα-Μαρία
 11. Διβόλης Χριστόφορος
 12. Καρυστιναίου Χριστίνα
 13. Γουόρκ Ανδρέας-Θεόδωρος

Οργανόγραμμα Δήμου Φολεγάνδρου

Δήμαρχος:

Ευθαλία Παπαδοπούλου

Δημοτικό Συμβούλιο:

 1. Άγας Κ. Αντώνιος (Πρόεδρος)
 2. Άγας Γ. Αντώνιος (Αντιδήμαρχος)
 3. Ψαρομήλιγκος Γεώργιος (Αντιδήμαρχος)
 4. Βενιός Ζαχαρίας
 5. Μάκκας Οδυσσέας
 6. Λιζάρδος Ιωάννης
 7. Μαρινάκη Μαρια
 8. Παπαδόπουλος Δημήτριος
 9. Μαρινάκης Κυριάκος
 10. Μπάλη Τίλλα-Μαρία
 11. Διβόλης Χριστόφορος
 12. Καρυστιναίου Χριστίνα
 13. Γουόρκ Ανδρέας-Θεόδωρος

Φωτογραφίεςαπό την ορκωμοσία του 2019

Διατελέσαντες Πρόεδροι & Δήμαρχοι Φολεγάνδρου από το 1836 έως σήμερα

Δήμαρχοι Φολεγάνδρου από το 1836 έως το 1914

 • Ιωάννης Κ. Μάτσας
 • Γεώργιος Δ. Δανασής
 • Πέτρος Λεων. Βενιέρης
 • Ιωάννης Ν. Κονταρίνης
 • Αντώνιος Ι. Κουντούρης
 • Αντώνιος Γιαν. Λύδης
 • Νικόλαος Ι. Γεράρδης
 • Ιωάννης Κυρ. Γεράρδος

Πρόεδροι Χώρας Φολεγάνδρου από το 1914 έως το 2010

 • Ιωάννης Κυρ. Γεράρδος
 • Ζαννής Πολ. Λιζάρδος
 • Γεώργιος Δ. Λύδης
 • Λούης Παν. Γεράρδης
 • Κωνσταντίνος Ν. Δανασής
 • Ιωάννης Εμ. Κονταρίνης
 • Γεώργιος Ι. Τρανταφύλλου
 • Κωνσταντίνος Ν. Δανασής
 • Αντώνιος Ι. Μάτσας
 • Γεώργιος Εμ. Βενιέρης
 • Κωνσταντίνος Β. Οθωναίος
 • Στέλιος Ρωμ Δουλφής
 • Οδυσσέας Κ. Μάκκας
 • Ελευθέριος Αντ. Βενιός

Πρόεδροι Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου από το 1914 έως το 2010

 • Απόστολος Ι. Ψαρομήλιγκος
 • Βίκτωρ Κυρ. Καρυστιναίος
 • Μιχαήλ Δ. Δεκαβάλλας
 • Γεώργιος Γ. Ψαρομήλιγκος
 • Ιάκωβος Γ. Ψαρομήλιγκος
 • Ιωάννης Ζ. Βενιός
 • Απόστολος Β. Καρυστιναίος

Δήμαρχοι Φολεγάνδρου από το 2011 έως σήμερα

 • Ελευθέριος Αντ. Βενιός (2011 – 2019)
 • Ευθαλία Ι. Παπαδοπούλου (2019 – έως σήμερα)

Όροι Χρήσης

Γενικά

Η χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και υπηρεσιών πού παρέχονται στον επισκέπτη/χρήστη, από τον ιστότοπο https://folegandros.gov.gr ιδιοκτησίας του Δήμου Φολεγάνδρου εφεξής «ο Δήμος», προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη συμφωνία σας με την Πολιτική Απορρήτου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του παρόντος ιστότοπου. Συνεπώς, ο επισκέπτης/χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα περιεχόμενα αυτής της σελίδας, πριν από τη χρήση των υπηρεσιών του διαδικτυακού μας τόπου. Αν δεν συμφωνεί, θα πρέπει να τον εγκαταλείψει και να ΜΗΝ κάνει καμία χρήση των υπηρεσιών και του περιεχομένου του.

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να αλλάζει από καιρό σε καιρό σύμφωνα με τη νομοθεσία ή τις εξελίξεις στον κλάδο. Δεν θα ενημερώσουμε ρητά τους χρήστες του ιστότοπου μας για τις αλλαγές αυτές. Αντ̓ αυτού, σας συνιστούμε να ελέγχετε περιστασιακά αυτή τη σελίδα για τυχόν αλλαγές της παρούσας πολιτικής απορρήτου. Η εξακολούθηση της χρήσης του ιστότοπου https://folegandros.gov.gr ακόμη και μετά τις όποιες αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου, σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών εκ μέρους σας.

Προστασία προσωπικών δεδομένων και προστασία δεδομένων

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσουμε, να ενοικιάσουμε, να διανείμουμε, ή να δημοσιοποιήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, τα προσωπικά σας δεδομένα.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, ΠΡΕΠΕΙ να έχετε τη συγκατάθεση των γονέων σας πριν κάνετε χρήση των υπηρεσιών του παρόντος ιστότοπου.

Σχετική νομοθεσία

Παράλληλα με τα εσωτερικά συστήματα πληροφορικής του Δήμου μας, ο ιστότοπος αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμμορφώνεται όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με τις νομοθεσίες/κανονισμούς που ακολουθούν:

 1. Οδηγία της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων του 1995 (DPD)
 2. Κανονισμός 2018 για την γενική προστασία δεδομένων της ΕΕ (GDPR)

Προσωπικές πληροφορίες που συλλέγει αυτός ο ιστότοπος και γιατί τις συλλέγουμε

Αυτός ο ιστότοπος συλλέγει και χρησιμοποιεί προσωπικές πληροφορίες για τους ακόλουθους λόγους:

Παρακολούθηση επισκεψιμότητας ιστότοπων

Όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, έτσι και αυτός, χρησιμοποιεί το Google Analytics για να παρακολουθεί την δραστηριότητα των χρηστών. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε την πορεία τους μέσα στον ιστότοπο. Παρόλο που το Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική σας θέση, η συσκευή σας, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας κάνει προσωπικά γνωστούς σε εμάς. Το Google Analytics καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση σας, αλλά το Google Analytics δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Θεωρούμε ότι το Google Analytics είναι ένας τρίτος φορέας επεξεργασίας δεδομένων ο οποίος είναι συμβατός με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Φόρμες επικοινωνίας και σύνδεσμοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας φόρμα επικοινωνίας ή κάποιο σύνδεσμο του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων, όπως ορίζονται παρακάτω στην ενότητα «Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας». Αντίθετα, τα δεδομένα αυτά θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του πρωτοκόλλου SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Οι SMTP διακομιστές μας, προστατεύονται από πρωτόκολλο ασφαλείας TLS (μερικές φορές γνωστό και ως SSL), που σημαίνει ότι το περιεχόμενο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κρυπτογραφείται πριν να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκρυπτογραφείται από τους υπολογιστές και τις συσκευές μας

Σχετικά με τον διακομιστή αυτού του ιστοτόπου

Όλη η διαδικτυακή κίνηση (μεταφορά αρχείων) μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας, είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS κάνοντας χρήση του SSL (Secure Sockets Layer).

Οι επεξεργαστές δεδομένων τρίτου μέρους μας

Χρησιμοποιούμε έναν αριθμό τρίτων φορέων για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για εμάς. Αυτοί οι φορείς έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία που αναφέρθηκε στο παρόν κείμενο.

Παραβιάσεις δεδομένων

Για όσες προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκευτούν στη βάση δεδομένων μας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους.

Θα αναφέρουμε κάθε τυχόν παράνομη παραβίαση της βάσης δεδομένων αυτού του ιστοτόπου ή της βάσης δεδομένων κάθε τρίτου φορέα επεξεργασίας δεδομένων σε οποιονδήποτε και σε όλους τους άμεσα ενδιαφερομένους όπως και στις και αρχές εντός 72 ωρών από την παραβίαση, εφόσον είναι προφανές ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αναγνωρίσιμη μορφή, έχουν κλαπεί.

close-link